Πρόσφατα άρθρα


1
Η νέα χρονιά ήρθε και έχει γίνει πλέον θεσμός η κοπή Περισσότερα...
1
  Από όλες τις παραμέτρους ποιότητας του νερού που Περισσότερα...
1
Πέντε νέοι κοραλλιογενείς ύφαλοι ανακαλύφθηκαν στα Περισσότερα...
1
Από της αρχές του 18ου αιώνα τα βλέμματα των Περισσότερα...
1
 Το Paracheirodon axelrodi γνωστό και ως Cardinal Tetra, είναι ένα Περισσότερα...

AquaHooby.GR News Letter

Καταχωρήστε το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε αυτόματα όλα τα νέα μας.
Όνομα:
E-mail:

Δημοσκόπηση

Πόσο συχνά αλλάζετε τις λάμπες σας;
 

Φωτογραφίες

  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
AquaHobby.GR Αρθρα Οικολογία Εισβολή Nomura στην Ιαπωνία
Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Εισβολή Nomura στην Ιαπωνία

Share
E-mail Εκτύπωση
(0 - 5)

 Ένας ¨τυφώνας μεδουσών¨ αναμένετε να πλήξη τα παράλια της Ιαπωνίας, και να προκαλέσει για ακόμα μια χρονιά, μεγάλο πλήγμα στους ψαράδες.
Πρόκειται για της μέδουσες Nomura οι οποίες ζυγίζουν περισσότερο από 200 κιλά και έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 2 μέτρα. Οι μέδουσες έκανα αισθητή την παρουσία τους αρχικά στην Κίνα και μετά στην Κορέα, και έχει γίνει ο τρόμος των ψαράδων, μιας και τους καταστρέφει τόσο τα δίχτυα λόγο του όγκου τους, όσο και την ψαριά τους λόγο των τοξίνων που αποβάλουν, και την καταστούν ακατάλληλη για κατανάλωση.

 «Ένας τεράστιος τυφώνας μεδουσών θα χτυπήσει τη χώρα.» είπε στην εφημερίδα Yomiuri ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Χιροσίμα Shinichi Ue «Η άφιξη τους είναι αναπόφευκτη.» 
Οι μέδουσες Nomura, είχαν κάνει τελευταία φορά την εμφάνιση τους στα παράλια της Ιαπωνίας το 2007, και τότε η κυβέρνηση είχε δεχτεί περισσότερες από 15.500 καταγγελίες από τους ψαράδες σχετικά με τη ζημία που προκλήθηκαν. Σε μια χώρα όπου το ψάρι είναι ένα από τα στηρίγματα της οικονομίας, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά, προκαλώντας πτώση 80 τοις εκατό στο εισόδημά των ψαράδων της χώρας. 

«Η κατάσταση είναι αρκετά παρόμοια με αυτήν του 2007, όταν ήρθε ένας μεγάλος αριθμός αυτών των μεδουσών στα παράκτια νερά της Ιαπωνίας» είπε ο Hideki Akiyama, προϊστάμενος του τμήματος Αλιείας και Ωκεανογραφίας της Ανατολικής Κίνας.
Η εμφάνιση τους, έχει προκαλέσει τους επιστήμονες να ερευνήσουν τους τρόπους αναπαραγωγής και μετανάστευσης των μεδουσών. Κατά την διαδικασία της αναπαραγωγή τους , οι μέδουσες Nomura αφήνουν στον βυθό της θάλασσας τα αυγά τους. Αυτά σύντομα γίνονται που μοιάζουν με ένα λουλούδι, και διατηρούν τη μορφή τους έως ότου βρεθούν στο περιβάλλον οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη τους. Πέρυσι, υπήρξαν ελάχιστες αναφορές εμφάνισης της Nomura και καμία καταγγελία από τους ψαράδες.

 «Πιστεύω ότι το περιβάλλον στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας ήταν κακό, και έτσι τα podocyst δεν αναπτύχθηκαν πέρυσι,» συμπλήρωσε ο Ue. «Εντούτοις, ένας μεγάλος αριθμός έχει εκκολαφτεί φέτος .» 
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η εισροή θα μπορούσε να προκληθεί από την υπερβολική εκμετάλλευση, τη ρύπανση ή τις αυξανόμενες ωκεάνιες θερμοκρασίες που έχουν μειώσει τα είδη ψαριών εκείνων που τρέφονται με τους γόνους της μέδουσας Nomura, και κρατούσαν χαμηλά των πληθυσμό τους. 
Μια άλλη θεωρία προτείνει ότι οι θάλασσες που θερμαίνονται με την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι καλύτερα ταιριαγμένες για την αναπαραγωγή, που πολλαπλασιάζει τους αριθμούς του πλάσματος. 

Οι επιστήμονες αναμένουν μεγαλύτερο αριθμό μεδουσών αυτό το έτος απ' ότι το 2005. Αναμένονται για να παρασύρουν το Βορρά στη θάλασσα της Ιαπωνίας στο νομαρχιακό διαμέρισμα Aomori, κατόπιν στο Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του στενού Tsugaru, κατόπιν να πάνε νότια. Αναμένονται για να μολύνουν τα παράκτια νερά γύρω από την Ιαπωνία στα μέσα του Φεβρουαρίου.

ro-man

Άρθρα

Οι πρώτοι επιστήμονες

Οι πρώτοι επιστήμονες

Από της αρχές του 18ου αιώνα τα βλέμματα των επιστημόνω...

Οι "πρωτομάστωρες"

Αν και έχει σε όλους μας αναπτυχθεί η αντίληψη ότι οι “...

Η Αμμωνία στα ενυδρεία.

Η Αμμωνία στα ενυδρεία.

  Από όλες τις παραμέτρους ποιότητας του νερού που επηρ...

Η συντήρηση του ενυδρείου μας

Η συντήρηση του ενυδρείου μας

Η σωστή φροντίδα και ο καθαρισμός του ενυδρείου μας είν...

More:

Συγχαρητήρια από το The Ocean Project

Συγχαρητήρια από το The Ocean Project

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμού της π...

Εισβολή Nomura στην Ιαπωνία

Εισβολή Nomura στην  Ιαπωνία

 Ένας ¨τυφώνας μεδουσών¨ αναμένετε να πλήξη τα παράλια ...

More:

AquaZone

Επικοινωνήστε μαζί μας