Πρόσφατα άρθρα


1
Η νέα χρονιά ήρθε και έχει γίνει πλέον θεσμός η κοπή Περισσότερα...
1
  Από όλες τις παραμέτρους ποιότητας του νερού που Περισσότερα...
1
Πέντε νέοι κοραλλιογενείς ύφαλοι ανακαλύφθηκαν στα Περισσότερα...
1
Από της αρχές του 18ου αιώνα τα βλέμματα των Περισσότερα...
1
 Το Paracheirodon axelrodi γνωστό και ως Cardinal Tetra, είναι ένα Περισσότερα...

AquaHooby.GR News Letter

Καταχωρήστε το e-mail σας, ώστε να λαμβάνετε αυτόματα όλα τα νέα μας.
Όνομα:
E-mail:

Δημοσκόπηση

Πόσο συχνά αλλάζετε τις λάμπες σας;
 

Φωτογραφίες

  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
  • AquaHobby .GR
AquaHobby.GR Αρθρα Βασικές γνώσεις Οι αλλαγές νερού
Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Οι αλλαγές νερού

Share
E-mail Εκτύπωση
(1 - 5)

Οι αλλαγές νερού στα ενυδρεία μας είναι ίσως το σημαντικότερο για την επιτυχία του ενυδρείου μας. Συχνά απογοητευόμαστε από της μετρήσεις τους ενυδρείου μας, και πραγματοποιούμε μεγάλες αλλαγές νερού, προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Η κατάλληλη φίλτρανση είναι ουσιαστική, αλλά δεν μπορεί να αφαιρέσει όλα τα ιχνοστοιχεία που συσσωρεύουν μέσα στο νερό του ενυδρείου μας (π.χ. ΝΟ3 νιτρικά άλατα). Μια αλλαγή νερού, θα αφαιρέσει ισορροπήσει τα στοιχεία του ενυδρείου μας, και θα δώσει τα απαραίτητα στοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, σίδηρος, ψευδάργυρος) για ένα ενυδρείο.

 

Υπό κανονικές συνθήκες, μια αλλαγή 30% κάθε εβδομάδα, είναι ικανή να κρατήσει τα ιχνοστοιχεία του νερού εντός των θεμιτών ορίων. Το ποσοστό της αλλαγής θα πρέπει να προσαρμόζετε τη γενική ποιότητα του νερού, καθώς και από την ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου μας. Εάν οι παράμετροι αλλάζουν αρκετά μεταξύ των αλλαγών, θα πρέπει να αυξήσουμε την συχνότητα ή και την ποσότητα των αλλαγών μας.

 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές περισσότερο κακό θα κάνουν στο ενυδρείο μας, με την απότομή αλλαγή των συνθηκών του, παρά καλό. Η αλλαγές νερού στο ενυδρείο μας, γίνονται πιο αποτελεσματικές και ευπρόσδεκτες από τα ψάρια και τα φυτά μας, όταν γίνονται συχνότερα και σε μικρότερο ποσοστό.

Η πραγματοποίηση αλλαγών νερού κάθε εβδομάδα, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό του πυθμένα κάθε δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα ώστε να αφαιρεθούν και τυχών σκουπίδια (φύλλα και περιττώματα) θα βοηθήσει στο να παραμένουν σταθερά τα χαρακτηριστικά του ενυδρείου μας, πράγμα που μόνο ευεργετικές επιπτώσεις θα έχει.

ro-man

Άρθρα

AquaZone

Επικοινωνήστε μαζί μας